4e advent, julgran, barnkalas -i en salig blandning.

Idag har barnen klätt granen.
Vi tog in den igårkväll och tänkte klä den om ett par dagar. Agnes kunde dock inte hålla sig, så det var bara att sätta igång strax efter vi gått upp ur sängen. :)

Hugo kör på sammastil som Agnes körde förra året, gillar att ha pyntet samlat!





Agnes har en något lugnare framtoning, väljer med omsorg ut de bästa ställena för varje kula.






Vi brukar ha en traditionell gran, ganska gles, med vanliga ljus, vanligt glitter, röda kulor och en halvful stjärna i toppen.
Så började det i år också, sedan brakade det loss när någon köpte lila glitter och dränkte granen med.
I år har vi en galen gran.


Nu laddar vi om inför 4 + 2 års kalas! Strax kommer gästerna.


ffwd mot jul!

Vi har eldat på tredje ljuset. Firat Lucia.  Vi har huggt julgran som traditionen bjuder, med glögg och korvgrillning. (vi knep den bästa granen i år också ;) Vi har firat vår gudsons 2a födelsedag.
Vi har haft två möss(!) som inneboende i ett par dagar. Som på tecknad film jäklades de med oss, tassade runt här och levde loppan. de finns inte längre.

Vi har just fått vatten i huset igen! Man hinner sakna vatten många gånger under tre dygn. Ikväll har vi firat med att ducha, diska, tvätta samt spola toaletten.

Två dagar kvar som adeccoanställd, sedan har jag lite julledigt! Som tur är då det ska bakas, has barnkalas, julklappar ska köpas, lite tomtar ska fram, granen ska kläs, julen ska firas både här och där!
JAPP! Som vanligt är min plan tydligen att köpa alla julklappar i sista minuten även i år. Kanonsmidigt -särskilt då jag inte vet ännu vad jag ska köpa eller till vem.

 






2a ljuset är tänt!



När andra ljuset brinner
vi julklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr



Jocke och Hugo gav sig ut i snön.
Jag och Agnes ska baka saffransbullar och koka kola.

Sedan är det julpromenad i Veddige. Vi tänkte gå men vi får se vad snön tillåter. Det har kommit några centimeter i natt och det snöar fortfarande för fullt.
Jag ser framför mig hur jag genomsvettig bär på två sprattlande busfrön medans jag drar en tom vagn efter mig i snömodden. Men vad gör man inte för julefriden! ;)


1a december.

Så blev det december i år också.
Kallt är det! 11 minusgrader.

Barnen var glada att äääntligen få öppnat första luckan i chokladkalendern i morse. Hugo tyckte det var lite snopet att bara få öppna en -han såg ju att det fanns betydligt fler luckor.
Men de har två var -så det blir varsin lucka till ikväll!

1a december betyder även att julkalendern börjar på tv.
Jag är ju barnsligt förtjust i att titta på julkalendern.
I år är det nog precis så att barnen orkar vara vakna när den sänds på kvällen 18,45. Så med lite tur kan de också få titta ;)
Hotell Knorren -hiss eller diss? Återkommer när jag sett ett par avsnitt, men av det jag sett på reklam så verkar den lite lustig.
Nytt för oss i år blir ju att kunna titta på julkalendern på iphonen -jag behöver inte missa ett enda avsnitt!


RSS 2.0